D400 

A5 Flytande EVO F900

Artnr: 7037733
Komplett variabel/flytande A5 betäckning i segjärn, avsedd för betongbrunn ø400mm. Lock med slit/dämpring av polyuretan och låsarmar. Finns även med gallerlock.

Belastningklass F900

Begär offert

Belastningsklass: D400

Vänligen kontakta oss för pris!

Frakt tillkommer i kassan

Artikelnr: 7037733

Allmänna frågor

Produktfrågor

Mer information:

RSK-nr. 7025460
Komplett variabel/flytande A5 betäckning i segjärn, avsedd för betongbrunn ø400mm. Lock med slit/dämpring av polyuretan och låsarmar. Finns även gallerlock. Vi kan dessutom erbjuda kundanpassad märkning.

Montering
Brunnen bör byggas så att man kan nyttja betäckningens justeringsmån både uppåt och nedåt. Den Teleskopiska överramen ska “flyta/hänga” i min. lOO mm asfalt. Betäckningen ska vältas i den varma asfalten och packas väl. Asfalten ska ha full kontakt med hela betäckningens ram. Vid färdig installation ska betäckningen “ligga” i samma nivå som övrig befintlig väg. Överramen ska flyta/hänga i asfalten, EJ i underramen.

 

Tips/Råd
Under anläggningstiden får inga fordon köra över betäckningen om inte betäckningen har fullgod packning under ramens bärfläns. Flänsen är inte konstruerad att tåla sådan belastning om inte fullgod packning underligger.

 

För ökad livsläng på lock/ramar
Säkerställ att inget grus/sten ligger mellan lock och ram. Grus/sten skadar betäckningen och kan få locket att börja “vicka” i ramen, vilket skapar oljud när betäckningen trafikeras. Eventuella gummitätningar/ dämpringar på lock kontrolleras så att dessa är hela och rena och kan därefter smörjas med glidmedel/fett för lättare installation i ram.

 

För mer utförlig information hänvisar vi till Anläggnings AMA.